{ "title": "Doğum Sonrası Kuyruk Sokumu Ağrısı", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Dogum-Sonrasi-Kuyruk-Sokumu-Agrisi-67.jpeg", "date": "19.01.2024 09:59:01", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Doğum sonrası kuyruk sokumu ağrısı, daha çok incinme, yaralanma ve zorlanma gibi nedenlere bağlı olarak kuyruk sokumu ağrısı yaşanabilir. Bunların harici özellikle normal doğumun zor yapılması da kuyruk sokumu ağrısı nedenlerindendir. Kuyruk sokumu ağrısı bazen de ciddi bir hastalığın habercisi olarak gelişebilir. Bu ciddi hastalıklar kemik kanseri, omurga sinirlerinin sıkışması ya da kemik çıkıntısı olabilir. Kuyruk sokumu kemiği oldukça ufak bir yapıya sahiptir. Ancak vücudun ideal şekilde durması, sırt kemiğiyle ilişkili olan yapının sabit kalması, lif bağlarının kuvvetli olması, kalça arasındaki yük ve baskının dağılmasını sağlamak gibi pek çok fonksiyonu bulunmaktadır.

Doğum sonrası kuyruk sokumu ağrısı neden olur?

Normal doğum sırasında doğum kanalında ilerleyen bebeğin baş kısmı annenin kuyruk sokumu kemiğine baskı uygulayabilir. Bu baskı nedeniyle kuyruk sokumu ve kuyruk sokumuyla ilişkili yapılarda hasar meydana gelebilir. Doğum sonrası bu nedenden dolayı kuyruk sokumunda ciddi ağrı hissi oluşabilir. Doğum anında bebeğin yaptığı baskı nedeniyle kuyruk sokumu kemiğinde kırık oluşabilir. Anne doğum sonrasında bu hasarlar nedeniyle otururken, yürürken ciddi anlamda ağrı yaşayabilir.

Doğum sonrası kuyruk sokumu ağrısı özellikleri nelerdir?
Doğum sonrası kuyruk sokumu ağrısı tedavisi nasıl yapılır?

Doğum sonrası kuyruk sokumu ağrısı tedavisi için öncelikli olarak ağrıya neden olan hasar araştırılarak tedavi edilmelidir. Aksi halde uygulanan tedavilerde tam anlamıyla bir çözüm sağlanamaz. Ağrı kesicilerin kullanılması hastayı bir süreliğine rahatlatabilir. Ağrı başlandığında bölgeye soğuk, ardından sıcak uygulamak rahatlatıcı olur. Uzun süre hareketsiz oturmaktan kaçınılmalıdır. Bu şekilde kuyruk sokumunu olan baskı azaltılarak ağrı hissi azaltılabilir. Bunların haricinde germe hareketleri, fizik tedavi etkili olabilir.
" } ] }