{ "title": "Hamilelikte Kuyruk Sokumu Ağrısı Ne Zaman Başlar", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Hamilelikte-Kuyruk-Sokumu-Agrisi-Ne-Zaman-Baslar-35.jpg", "date": "20.01.2024 18:29:11", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Hamilelikte kuyruk sokumu ağrısı ne zaman başlar, Kuyruk sokumu kemiği hassas kemikler içerisinde yer alırken; 3 adet ince kemikten oluşur. Bu bölgenin hasar alması, herhangi bir sebepten oluşan zedelenme, travma sonucu kuyruk sokumu ağrısı gözlenirken bayanlarda daha fazla görülür. Özellikle hamile kişilerde sıklıkla rastlanan ağrı çeşitleri içerisinde yer alır. Hamilelik süreci içerisinde hormonların düzeyinde oluşan değişiklik sebebiyle ağrıları tetiklediği belirtilmektedir. Özellikle Relaxsinin hormonunun fazla salgılanması eklem bölümlerinde gevşeme olmasına neden olduğu için hamilelikte kuyruk sokumu ağrısı ne zaman başlar, tetiklediği belirtilmektedir.

Hamilelikte kuyruk sokumu ağrısı ne zaman başlar süreci ve neden olur?

Hamileliğin başladığı ilk aydan itibaren görüldüğü belirtilmektedir. Genellikle gebeliğin ilk aylarında görülen bu şikâyet gebelik ilerlediği zaman şiddetini artırır. Kuyruk sokumunda bulunan kemik gebelik ilerlediği zaman alınan kilo ve bebeğin baskısı ile birbirine sürtünme yaptığı için ağrının tetiklenmesi ne sebebiyet verir. Özellikle çalışan bayanlarda bu problemin daha fazla görüldüğü belirtilirken; oturarak çalışan hamilelerde sürekli oturur pozisyonda kalınması, sabit duruş ve yanlış hareketlerden dolayı ağrının tetiklenmesine sebebiyet verdiği belirtilir. Hamilelikte kuyruk sokumu ağrısı ne zaman başlar, gebelikte alınan kilo ile rahmin büyümesi kalın bağırsağa uygulanan baskı, sinir ve kaslarda bulunan baskı sebebiyle kuyruk sokumuna bulunan kemiğin sıkışması ağrının nedenleri arasına bulunur.

Hamilelikte kuyruk sokumu ağrısı ne zaman başlar ve yapılması gerekenler

Hamileliğin ikinci ayından itibaren ağrılarda şiddetlenme yaşanırken; Bununla birlikte anne adayının düşmesi buna bağlı oluşan kuyruk sokumu kemiğinde kırıklar ağrının tetiklenmesine sebebiyet verir. Böyle durumlarda dikkatli hareket edilerek bunun oluşumunun önüne geçilmelidir. Ayrıca cinsel ilişkide yaşanan, sorunlar sert zeminde sürekli oturulması, kabızlık gibi problemler ağrıların şiddetlenmesine neden olduğu için gerekli tedbirleri almak gerekir. Çünkü ağrıdan kurtulmak için kesin bir tedavi yoktur. Gebelik ile bebeğin kilo alması annenin de kilo alması ile omurgalılarda oluşan baskı kuyruk sokumuna kadar yayılarak burada bulunan ağrının şiddetini artırır.

Doğum olması ile ağrılarda azalma gözlenirken; bazı hamilelerde ise doğum sonrasında da kuyruk sokumu ağrılarının devam ettiği belirtilmektedir. Bu süreç içerisinde anne adayının oturma simidi kullanması uygun olur. Ayrıca fizik tedavi ile bu bölümde bulunan ağrıların azaltılması sağlanırken, düz ayakkabı kullanması ve günlük 20 dakika sürecek kısa yürüyüşler yapması ile ağrılarının hafifletilmesi gerçekleştirilir.
" } ] }