{ "title": "Kıl Dönmesi Ameliyatı Kuyruk Sokumu", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kil-Donmesi-Ameliyati-Kuyruk-Sokumu-34.jpg", "date": "18.01.2024 22:21:08", "author": "Selver Yavuz", "article": [ { "article": "Kıl dönmesi ameliyatı kuyruk sokumu, Kıl dönmesi genellikle genç ve çok kıllı olan erkeklerde görülen bu hastalık çok kıllı olmayan erkeklerde ve kadınlarda da ortaya çıkabilir. Kıl dönmesi, genelde kuyruk sokumu bölgesindeki kılların cildin altına yuva olması sonucu bu yuvanın enfekte olması ve bunun sonrasında akıntılı bir apseye dönüşmesidir. Kıl dönmesi kuyruk sokumunun dışında kasık, göbekte ve koltuk altında da ortaya çıkabilir. Hastalık kişinin göremeyeceği bölgede olduğundan ortaya çıkan şikâyetler sonrasında teşhis konulur. Bu yüzden kıl dönmesi kendiliğinden geçmeyeceği için çözümü ameliyattır.

Kıl dönmesi ameliyatı kuyruk sokumu nasıl yapılır?

Kıl dönmesi ameliyatı kuyruk sokumunda yer alanhastalıklı bölge tamamen çıkarılır ve bu bölge kalçadan yama yardımıyla tedavi edilmeye çalışılır. Ameliyatın süresi yarım saat sürer. Ameliyata başlarken ilk önce belden iğne ile uyuşturulur. Sonra hasta yüzükoyun yatırılır. Ciltte akıntı oluşturan deliklerden verilen boya ile hastalıklı bölgeler tespit edilir ve hastalıklı olan doku bütünüyle çıkartılır. Yaraya kalçadan birkaç cm doku yama ilave edilir. Flep dokusu kullanılarak yara kapatılır ve yara 10-15 gün içerisinde iyileşir.

Kıl dönmesi ameliyatı kuyruk sokumu ameliyat sonrası

Ameliyat sonrası kuyruk sokumu bölgesinin kuru ve kılsız tutulması gerekir. Kıl dönmesi ameliyatı kuyruk sokumu bölgesinde tekrarlama olursa bir kısmı pansumanla tedavi edilebilir.
" } ] }