{ "title": "Kuyruk Sokumu Eğilmesi", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kuyruk-Sokumu-Egilmesi-94.jpg", "date": "21.01.2024 07:04:42", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kuyruk sokumu eğilmesi, oturuş bozukluğu başta olmak üzere birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilecek bir rahatsızlıktır. Kuyruk sokumu eğriliği başlangıçta sadece ağrı gibi şikâyetlere yol açsa da ilerleyen zamanlarda kişide sakatlığa yol açabilir. İlerleyen kuyruk sokumu eğriliğinde hasta bazı hareketleri yapmakta güçlük yaşar, bazı durumlarda ise hastanın hareket etmesi bile engellenebilir. Yetişkin hastalığı olarak bilinse de çocuk ve bebeklerde de kuyruk sokumu eğriliği görülebilir. Bazı durumlarda doğuştan kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Kuyruk sokumu eğriliği yaşanan kemik vücutta küçük yapıda bir kemiktir. Bu kemik otururken, kalkarken, normal duruşlarda kalçaya binen yükü dağıtmakla görevlidir. Bunun harici başka fonksiyonları da bulunan bir kemiktir.

Kuyruk sokumu eğilmesi neden olur?

Kuyruk sokumu eğilmesi bölgeye alınan bir darbe, trafik kazası, iş kazası gibi nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Ağır aktivite gerektiren işlerde çalışan kişilerde sık karşılaşılan bir sorundur. Ayrıca normal doğumu zorlu olan kişilerde de kuyruk sokumu eğilmesi görülebilir. Bunların haricinde devamlı oturan ve yanlış oturma pozisyonunda da kuyruk sokumu eğriliği görülebilir. Aşırı kilolu olanlarda vücut ağırlığının fazlalığı kuyruk sokumu eğriliğine neden olabilir.

Kuyruk sokumu eğriliği tedavisi nasıl yapılır?

Kuyruk sokumu eğilmesi tedavisinde ilaç ya da fiziksel tedaviyle başarı sağlanamaz. Genelde şikâyeti fazla olan kişilerde ameliyat yöntemi tercih edilerek eğrilik düzeltilir. Ameliyat sonrası hasta birkaç gün dinlenme süresi yaşadıktan sonra günlük yaşantısına dönebilir. Ameliyat yapılabilmesi için kuyruk sokumu eğriliği şiddeti de önemlidir. Ameliyat için en uygun kararı doktor verecektir.
" } ] }