{ "title": "Kuyruk Sokumu Fıtığı", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kuyruk-Sokumu-Fitigi-85.jpg", "date": "21.01.2024 07:32:33", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Kuyruk Sokumu Fıtığı depresyon ve fazla kaygılanma sorunu olan kimselerde sıkça görülebilen bir sağlık sorunudur. Bu durumun nedeni vücut tarafından salgılanan ağrı kesici özelliği olan salgıların aşırı bozukluğunda ve depresyon olduğunda daha az salgılanmasıdır.

Kuyruk sokumunda bulunan kemikte sağlık sorunları oluşursa şiddeti fazla ağrı şeklinde kendini belli etmektedir. Gündelik yaşamda rahatlıkla yapılabilen fiziksel hareketler kuyruk sokumu fıtığı varlığında yapılamaz. Bu tür bir rahatsızlığınız varsa endişelenmenize gerek yok çünkü yeni uygulanan teknikler ile yaklaşık 8 dakika gibi bir sürede bu sağlık sorunu tedavi edilebilmektedir. Kuyruk sokumundaki fıtık hasta kişinin hayatını son derece zorlaştıran, özellikle oturma ya da kalkma gerektiren durumlarda sıkıntı yaşatan bir sağlık sorunudur. Bu bölgede fıtık oluşumu bilinen bazı nedenlerden dolayı oluşabilir ya da ortada hiçbir neden olmadan ortaya çıkabilmektedir.

Kuyruk sokumunda ağrılara neden olan etkenler

Güçsüz bir vücut: Cildin alt kısmındaki yağ tabakasının normalden az olan kişilerde kuyruk sokumundaki kemiğin sert bir temas yapması halinde bu kemik kolaylıkla kırılabilmekte ve ağrı yapan fıtıklaşmanın önü açılmaktadır.

Sabit olarak uzun zaman durma: Oturulan sandalyenin sert zemine sahip olması durumunda koksik kemiğinin stres altında kalmasına ve ağrılara yol açabilmektedir.

Kaygı bozukluğu ve depresyon: bu tür sorunlar yaşayan bireylerde fıtık daha fazla meydana gelmektedir.

Kişinin cinsiyeti: Cinsiyet faktörü bu sorunda önemli etkenlerdendir. Normal doğum yapan kadınlarda doğum sırasında koksik kemiğinin zorlanması ve oturarak düşmek gibi sorunlar kuyruk sokumu fıtığı sorununun kadınlarda daha fazla görülmesine yol açmaktadır.

Uzmanların fıtık teşhisinde bulunabilmesi için oluşan ağrıların 2 ay ya da daha uzun süre devam etmesi gerekmektedir. Yoksa başka etkiler söz konusu olabilir.
" } ] }