{ "title": "Kuyruk Sokumu Kalça Ağrısı", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kuyruk-Sokumu-Kalca-Agrisi-42.jpg", "date": "19.01.2024 13:02:55", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Kuyruk Sokumu Kalça Ağrısı, en sık rastlanılan rahatsızlıklardan biridir. Kadınlarda erkeklere nazaran daha sık karşılaşılır. Bunun nedeni kadınların normal doğum esnasında bebeğin doğumu ile kuyruk sokumuna ve kalçaya baskı yapması nedeni ile bu bölgenin zedelenmesi sonucu meydana gelir. Hatta zor doğumlarda kuyruk sokumu kalça ağrısı kalıcı hasarlar bile bırakabilir. Bunun yanı sıra bel fıtığı olan kişilerinde kuyruk sokumu kalça ağrısı oluşur. Bunun nedeni ise kalça bölgesinden kuyruk sokumuna kadar uzanan siyatik sinirleridir. Bu sinirlerin sıkışması durumunda kuyruk sokumu kalça ağrısı meydana gelir. Siyatik siniri kuyruk sokumu ile kemik arasından geçerek kalçanın ortasına doğru uzanır. Bu nedenle bu bölgedeki siyatik sinir sıkışması kuyruk sokumu ve kalça ağrısına neden olacağı gibi aynı zamanda kalçadan ayak parmak uçlarına kadar da vücudun birçok yerini etkiler. Ancak bu durumdan en çok kuyruk sokumu kalça ağrısı etkilenir.

Kuyruk Sokumu Kalça Ağrısı Nasıl Geçer Tedavisi?

Öncelikle hastalığın teşhisi ve tanısı koyulabilmesi için Uzman bir doktora başvurup gerekli tetkiklerin yapılması ve muayene olunması şarttır. Yanlış bir müdahale hastanın vücudunda kalıcı hasarlara yol açabilir. Bunun yanı sıra doktorun tavsiye ettiği antienflamatuvar kremler ile kalça ve kuyruk sokumu bölgesi masaj yapılarak sürülmelidir. Doktor tavsiye ederse, ağrı kesiciler ve B vitamini takviyesi alınabilir. Kuyruk sokumu kalça ağrısı siyatik sinir sıkışmasına bağlı olarak gelişim göstermiş ise bu bölgede ödem ve şişlik de meydana gelmiş olabilir. Bu nedenle mutlaka doktor denetiminde fizik tedavi uygulaması yapılarak bu bölgedeki ödem ve şişlik azaltılmalıdır. Bazı durumlarda nadiren de olsa kas güçsüzlüğü ile de karşı karşıya kalabilmek mümkündür. Bu nedenle kuyruk sokumu kalça ağrısı yanı sıra kas güçsüzlüğü de yaşanırsa fizik tedavi uygulamasında özel cihazlar ile kas gücü arttırılmaya çalışılmalıdır.
" } ] }