{ "title": "Kuyruk Sokumu Kayması", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kuyruk-Sokumu-Kaymasi-22.jpg", "date": "20.01.2024 18:32:14", "author": "Uğur Şamiloğlu", "article": [ { "article": "Kuyruk sokumu kayması: Kuyruk sokumu vücudumuzun özellikle dik durmasında, pelvis kemiğinin birbirine yapmış olduğu baskıyı azaltmada önemli bir rol oynar. İnce bir kemiğe sahip olan Kuyruk sokumu kol veya bacaklardaki kemiklerimiz gibi sert ve dayanıklı değildir. Basit bir darbe veya çeşitli spor yaralanmalarında zarar görerek kayma söz konusu olabilir. Genellikle bayan bireylerde bu durum daha fazla karşılaşılmaktadır. Bunun en büyük sebebi ise bayanların pelvis kemikleri yanlara doğru daha eğimli olduğu için darbelere ve çarpmalara daha açık durmaktadır. Özellikle erkek bireylerde düşme sonrası sık olarak karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Bu hastalar otururken, kalkarken dikkat etmeli uzanırken ise yan yatarak yatmalıdırlar ve zaman kaybetmeden Uzman bir hekime göstererek müdahale edilmelidir.

Kuyruk sokumu kayması teşhisi: Kuyruk sokumunun kayması söz konusu olunca birey bunu ancak Uzman bir hekime göstererek öğrenmesi mümkün olabilir. Söz konusu kayma olunca hastanın pelvis kemiğinde tam oturduğu sırada ve kalkarken şiddetli bir ağrının ii yapamama gibi bir durumun söz durumu olması gerekmektedir. Daha sonra Kuyruk kemiği kontrol edilip röntgen çekildikten sonda tam olarak bir kaymanın olup olmaması dikkat edilmelidir. Bununla beraber hastaya dışarıdan bakıldığında bir şekil duruşunda bozukluk, yürüme esnasında aksaklık olup olmadığı kambur belirtisinin varlığı dikkat edilmelidir.

Kuyruk sokumu kayması tedavisi: Bayanlarda doğum esnasında Uzman hekim tarafından makat bölgesine bir masaj yapılarak kayma gibi bir durumun söz konusu olursa derhal yerine oturtuluyor. Bu masaj anneleri doğum esnasında hem rahatlatıyor hem de anesteziye gerek kalmıyor. Uzman hekimin istemine göre enjeksiyon tedavisi de bayanlar için başlanabilmektedir. Bu enjeksiyon tedavisi özellikle bayan hastalara cerrahi bir cerrah hekim tarafından uygulanır ve kesin sonuç alınmaktadır. Diğer bir tedavi şekli ise üç boyutlu tomografi çekilerek hastaya müdahale edilmektedir ve bu tedavi şekli hastalara yüzde seksen oranında hem başarı hem de iyileşme sağlamaktadır.
" } ] }