{ "title": "Kuyruk Sokumu Kıl Dömesi", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kuyruk-Sokumu-Kil-Domesi-11.jpg", "date": "21.01.2024 14:42:39", "author": "Ümit ÇALIŞ", "article": [ { "article": "Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi; genellikle 17-45 yaş arası erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. Kuyruk sokumu kıl dönmesi adından da anlaşılacağı gibi bireyin kuyruk sokumu bölgesinde kaba et ve anüs arasında kalan bölgede görülür. Bu rahatsızlığın başlıca nedeni kılların kuyruk sokumu bölgesinde vücudun içine nüfuz ederek, burada istenmeyen komplikasyonların oluşmasına sebep olmasıdır. Vücut içine deri bölgesinden giren kıl burada hızlı bir gelişim gösterir ve adeta bir yumak şeklini alarak rahatsızlık hissi ile ortaya çıkar. Kuyruk sokumu bölgesine gire bu kıl zamanla büyür ve sinirlere baskı oluşturur.

Kuyruk sokumu kıl dönmesinde görülen belirtileri nelerdir?
Kuyruk sokumu kıl dönmesinden mustarip olan bireyler bunu genellikle kuyruk sokumunda başlayan kaşıntıdan ve ileri safhalardaki ağrı hislerinden anlayabilirler. Böyle bir şikâyet olduğunda utanç duygusunu bir kenara bırakıp mutlaka doktorunuza görünmeniz gereklidir. Buradaki ağrının sebebi kuyruk bölgesine yerleşen kılın bir yumak şekline çoğalarak sinir bölgesine baskı oluşturmasından kaynaklanır. Bu sinire yapılan baskı sonucu yürüme esnasında ağrıya neden olur ve yürüme problemleri ortaya çıkar.

Kuyruk sokumu kıl dönmesi hastalığından dolayı tıp tarihinde henüz ölüm olayı görülmemiş olsa da hastalığın ileri ki safhaları yaşamı çok zorlaştırmaktadır. Kuyruk sokumu kıl dönmesi birey oturup kalkmada, yürümede, günlük rutin işlerinde yapmakta çok zorlanmaktadır. Kuyruk sokumu kıl dönmesi hastalığının tek çözümü biriken kıl topağının vücut dışına çıkarılmasıdır. Buda cerrahi müdahale ile mümkündür. Hastalık hangi safhada olursa olsun mutlaka cerrahi müdahale ile tedavi edilmelidir. Kuyruk sokumu kıl dönmesinde medikal olarak ilaç tedavisi geçici bir çözüm olup sadece ağrıyı ve iltihabı geçirir. İlaç tedavisi hastalığın ilerlemesini durdurmaz ve hastalık ilerler. Sonuç itibari ile kuyruk sokumu kıl dönmesi hastalığında cerrahi müdahale şarttır.
" } ] }