{ "title": "Kuyruk Sokumu Tümörü", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Kuyruk-Sokumu-Tumoru-18.jpg", "date": "19.01.2024 00:18:44", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "
Kuyruk sokumu tümörü. Kuyruk sokumu kemiği birçok araştırmacının dikkatini çeken ve araştırmasına sebep olan, vücut için oldukça önemli bir kemik türüdür. Bu kadar önemli olmasının nedeni ise vücutta kendi kendisini geliştiren ve hareket etmesini sağlayan sıvıyı üretebilen tek kemik türü olmasıdır. Bilindiği gibi kuyruk sokumu kemiğinin bulunduğu bölgede üreme organları, bayanlarda rahim, bağırsaklar ve idrar yolu organları bulunmaktadır ve bu organlarda oluşabilecek herhangi tümör oluşumu veya bir hastalık kuyruk sokumu kemiğini etkilemektedir. Genel olarak kuyruk sokumu tümörünün ilk belirtileri, hastada şiddetli ağrılar yaparak ortaya çıkar. Kuyruk sokumu tümörü de oluşum yeri itibarı ile bir omurilik hastalığıdır, zira dördüncü ve beşinci omurlarının birleşmesinden oluşmuştur. Genel olarak kuyruk sokumu ağrıları teşhis ve tedavisi tartışmalı bir konu olsa da bu hastalık teşhisi konulan kişilerde oldukça bazen oldukça şiddetli ağrılarla kişilerin hayat kalitelerini de olumsuz etkilemektedir.

Kuyruk sokumu tümörü belirtileri nelerdir?

Kuyruk sokumu tümörü erkeklere oranla bayanlarda daha fazla rastlanan bir hastalıktır, sebebi ise doğum işleminin en önemli yardımcısı olmasından kaynaklanır. Bunun en önemli sebeplerinden birisi de rahim içerisinde veya yumurtalıkta oluşabilecek herhangi bir tümörün kuyruk sokumuna kadar büyümesi ve kuyruk sokumu kemiğini de içine alacak şekilde etkilemesi oldukça büyük bir ihtimaldir. Aslında kadınlarda birçok farklı türden rahatsızlık kuyruk sokumu kemiğinin ağrıması sonucu ortaya çıkar. Zira kadınlardaki üreme organları, bağırsak sistemini ve İdrar yolunda ortaya çıkan tümörler, kuyruk sokumu kemiğini çok büyük boyutta etkileyerek ağrılara sebep olur. Bu tür ağrılar sindirim sistemi ile üreme sisteminde oluşan tümörlerin kuyruk sokumuna kadar etkilemesi sonucu ortaya çıkar.

Kuyruk sokumu tümörü teşhis ve tedavi nasıl yapılır?

Kuyruk sokumu tümörlerinde dikkat edilecek ne önemli hususlardan birisi de iyi huylu olup olmadığıdır. İyi huylu kuyruk sokumu tümörücerrahi müdahale sonucu alınarak, o bölgede oluşan boşluğu kireçle doldurmak sureti ile tedavi edilebilir. Kötü huylu kuyruk sokumu tümörlerinde ise durum biraz daha zor ve meşakkatli bir süreçtir. Bunun sebebi ise kötü huylu tümörlere de aynı cerrahi müdahale yapılmasına karşılık ameliyattan sonra Kemoterapi ve Radyoterapi ile tedaviye devam edilmesidir. Bu uygulama özellikle genç bayanlara mutlaka uygulanır, bunun sebebi ise genç bayanlarda hızlı çalışan hormonların yeniden bir tümör oluşturmasını önlemek içindir. Kemoterapi ve radyoterapi ile tedavi süreci içerisinde ve tedavi sonrası hastalarda birçok yan etkiler ortaya çıkmaktadır. Bunların başında en çok etkilenen bölgeler ise saç kıl kökleri hücreleridir ve tedavi süresinde ilk olarak bu hücrelerin ölmesinden dolayı hastada çok ciddi oranda saç dökülmeleri görülür. Bunların yanı sıra görülen yan etkilerden bazıları da mide bulantısı, baş dönmesi ve hazımsızlık şikâyetleri şeklinde ortaya çıkabilir ve etkileri bir hafta kadar devam edebilir.

Bütün hastalıklar gibi kuyruk sokumu tümörleri de insan sağlığı için oldukça önemlidir, zira bütün yaşamsal faaliyetleri etkileyip kısıtlaması, yaşamı oldukça zor ve çekilmez hale getirecektir. Sağlığınız için mutlaka belirli aralıklarda tümör ve kanser kontrolü yaptırılmasında sağlığınız için çok büyük fayda vardır.
" } ] }