{ "title": "Şiddetli Kuyruk Sokumu Ağrısı", "image": "https://www.kuyruksokumu.gen.tr/images/Siddetli-Kuyruk-Sokumu-Agrisi-46.jpg", "date": "21.01.2024 01:42:13", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Şiddetli Kuyruk Sokumu Ağrısı, Kuyruk sokumu rahatsızlıkları bir çoğumuzun başına gelmiştir. Başlangıçta ağrı kendini göstermez, fakat süre ilerledikçe ağrılar çoğalır ve kişileri zor durumda bırakır. Kuyruk sokumu omuriliğin bittiği noktadadır. Genellikle, yolculuk sırasında bir yerlere çarpmalar, sert yerlere hızlı oturmalar veya düşmeler sonucu ortaya çıkabilir. Şiddetli kuyruk sokumu ağrısı daha çok kadınlarda görülmektedir. Kuyruk sokumunda bulunan kemikler çok ince ve çabuk kırılır yapıda olduğu için bir yere çarpmayla veya sert bir yere oturmayla zarar görmektedir.

Şiddetli Kuyruk Sokumu Ağrısı Neden ve belirtileri nelerdir?

Kuyruk sokumu duruş, oturuş hareketlerimizde etkin rol oynar, kalçalar arasındaki baskıyı dağıtma gibi önemli görevleri vardır. Uzun süre hareketsiz oturmak, ağır işler yapmak ve ağır kaldırmak, yoğun fiziksel hareketler, egzersizler sonrası şiddetli kuyruk sokumu ağrısı olabilir. Kadınlarda doğum esnasında zorlanmadan sonra, eklem iltihaplanması, kemik hastalıkları, düşme, çarpma ve dolaşım bozuklukları, ağrıların artmasına şiddetli kuyruk sokumu ağrısına neden olabilir. Kişilerin, bisiklet sürme gibi sürekli aynı hareketleri yaptıkları spor faaliyetleri, kuyruk sokumuna baskı yapar ve şiddetli ağrıların başlamasına neden olabilir. Gün içinde uzun saatler oturmak, araba kullanmak, aşırı kilo, psikolojik nedenler, kronik kabızlık, sinir sıkışması şiddetli kuyruk sokumu ağrılarına neden olmaktadır. Bu rahatsızlık her yaşta ve her zaman rastlanabilir. Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülür. Bunun nedeni ise kadınlarda leğen kemiği yapısının kuyruk sokumunu korumasız bırakmasından kaynaklanır. Belirtileri şöyle sıralayabiliriz;
Şiddetli Kuyruk Sokumu Ağrısı Tedavisi: Şiddetli ağrılar sürüyorsa, mutlaka doktora gidip gerekli muayene yapılmalıdır. Günümüzde iğneli tedavi, fizik tedavi uygulanmaktadır. Ayriyeten doğru oturma, kalkma şekilleri, özel minder, sıcak su torbası uygulaması, merhem sürerek masaj, ağrı kesici ilaçlar önerilmektedir.
" } ] }