Kuyruk Sokumu Eğriliği Belirtileri ve Tedavisi
26 Haziran 2024

Kuyruk Sokumu Eğriliği Belirtileri ve Tedavisi

Kuyruk Sokumu Eğriliği

Kuyruk sokumu eğriliği, insanların kuyruk bölgesinde bulunan kemiklerde, çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan eğrilik durumudur. Kuyruk sokumu bölgesi birçok travmaya açık bir bölgedir. Alınan darbeler, hasarlar, oturuş pozisyonu ve günlük hareketlerle ilgili özel alışkanlıklar kuyruk sokumunda eğriliğe neden olabilir. Genelde ciddi bir sorun olarak görülmez, ancak tedavi edilmediği takdirde, ilerleyerek hastayı sakatlığa kadar götürecek semptomlar yaratabilir.

Vücuttan kalçaya gelen ağrıyı dağıtmak gibi birçok görevi bulunan kuyruk sokumu kemiği, çok küçük bir kemiktir. Omurganın uç bölgesinde ve kalçanın hemen üzerinde bulunur. Kuyruk sokumu eğriliği, yetişkinler kadar olmasa da bebeklerde de görülebilen bir sıkıntıdır. Eğrilik, çok şiddetli ağrılara sebep olur, bu yüzden hasta belli bir zaman sonra doktora gitmek zorunda kalır.

Kuyruk Sokumu Eğriliği Nedenleri

Kuyruk sokumu üzerine düşme, çarpma, trafik kazası geçirme ve iş kazaları eğriliğe sebep olabilir. Sürekli oturarak çalışan veya sürekli oturan insanların yanlış oturma pozisyonları da eğriliğe yol açar. Özellikle ağır işte çalışan insanlarda, kuyruk sokumu eğriliği fazlaca görülmektedir. Önlem alabilmek adına sağlık kontrollerini aksatmamalıdırlar. Yanlış oturmadan kaynaklanan eğrilikler ise oturuş ve duruş pozisyonumuzu değiştirmek için çaba sarf etmeli, ortopedik koltuk ya da sandalyeler kullanmalıyız.

Fazla kilolar kuyruk sokumuna çok yük bindirir, omurga ve iskelet yapısını zorlar. Bu zorlama kuyruk sokumu eğriliğine sebep olmakta ve hastanın yaşam kalitesini çok düşürecek ağrılara yol açmaktadır. Hem sağlığımız için hem de bu tarz şikayetlerimizin azalmasını ve önlenmesini sağlamak adına kilo vermeniz önerilir.

Kuyruk Sokumu Eğriliği Tedavisi

Kuyruk sokumu eğriliği, herhangi bir ilaçla ya da fizik tedavi ile ortadan kaldırılabilecek bir hastalık değildir. Eğriliğin tedavisinin tek yolu cerrahi müdahaledir. Cerrahi müdahale gerektiren işlemler, hastalığın boyutuna ve derecesine göre değişiklik göstermektedir. Müdahale ile hastanın kemik eğriliği düzeltilir. Hasta bu aşamadan sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan normal yaşamına dönebilir.

Rahatsızlığın doğru tanısı ve tetkiki için, bir ortopedi doktorundan yardım almak ve bilgilendirilmekte fayda vardır. Sonuç olarak birçok hastalıkta olduğu gibi kuyruk sokumu eğriliğini de engelleyecek önlemler alabiliriz. İşe, kilomuzu korumakla başlarsak birçok hastalığı büyük derecede önlemeyi başarabiliriz. Kas ve iskelet sistemi sağlığına dikkat etmeli, vücudumuzda sakatlık oluşturacak hareketlerden ve işlerden kaçınmalıyız. Ağır bir işte çalışıyorsak dikkatli hareket etmek ve kendimizi korumaya almak iyi sonuçlar doğurur. Kuyruk sokumu eğriliğini engellemek için alabileceğimiz önlemler şunlardır:

  • Doğru oturma pozisyonları benimsemek
  • Ortopedik koltuk ve sandalyeler tercih etmek
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Fazla kilolardan kurtulmak
  • Ağır işlerde dikkatli hareket etmek

Bu maddeleri uygulayarak genel sağlığımızı koruyabilir ve kuyruk sokumu eğriliği gibi rahatsızlıkları önleyebiliriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği

Kuyruk Sokumu Kıl Temizliği

Haber Bülteni