Kuyruk Sokumu Yağ Bezesi Kuyruk sokumu, omurganın alt ucunun bitim yeridir ve halk arasında "pöç" olarak da bilinir. Tıbbi adı "lipom" olan yağ bezeleri, vücudun her yerinde ortaya çıkabilen iyi huylu tümörlerdir. Kuyruk sokumu yağ bezesi, cilt altı derisinde birikmiş olan yağ dokusudur. Araştırmalara rağmen tam nedeni kesin olarak tespit edilememiştir. Ancak, yağ bezlerinin aşırı çalışması bu duruma yol açabilir. Yağ dokusu olan her yerde görülebilir. Normal şartlarda hareket edebilen bir özellikte olan kuyruk sokumu yağ bezesi, kıyafetlerin kemer gibi kısımlarına denk geldiği için ağrıya neden olabilir. Kuyruk Sokumu Yağ Bezesi Tedavisi Kuyruk sokumu yağ bezesi ortaya çıktıktan sonra kendiliğinden yok olmaz. İlaçlı veya kremli bir tedavi şekli bulunmamaktadır ve tek çözüm cerrahi tedavidir. Kuyruk sokumu bölgesindeki yağ bezesi, kapsülü ile çıkarılarak tedavi edilir. Liposuction yöntemi ile çekilen yağ bezeleri kapsülleri alınmadığından dolayı bir süre sonra tekrar edebilir. Kuyruk sokumu yağ bezesi cerrahi yöntemde lokal anestezi ile yapılan basit bir müdahaledir. İşlem süresi oldukça kısadır. İşlem tamamlandıktan sonra bölge pansuman yapılarak kapatılır ve belli bir süre bu şekilde kalır. Sosyal ve çalışma hayatını etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Uygulamada estetik dikiş yapıldığından dolayı cerrahi müdahale sonrasında dikişi aldırmak gibi bir durum olmayacaktır. Cerrahi yöntemden sonra ertesi gün banyo yapılabilmektedir. Yağ bezesi kapsülünün çıkarıldığı yerde az bir miktarda fakat rahatsız edici bir görüntü oluşturmayacak şekilde iz kalır. Yanlış Uygulamaların Riskleri Kuyruk sokumu yağ bezesi cerrahi yöntem uygulanmadan kesinlikle geçen bir durum değildir. Bazı kişiler yağ bezesini patlatarak bu durumdan kurtulmaya çalışsa da kuyruk sokumu yağ bezesinin asıl oluşumu cilt altında gizlenmiş olan kapsülde saklıdır. Bu nedenle cerrahi yöntem dışında ne yapılırsa yapılsın kesinlikle bir sonuç alınması mümkün değildir. Yağ bezesini patlatma durumunda bölgenin mikrop kapma ihtimali oldukça yüksektir. Ek Bilgiler ve Öneriler Kuyruk sokumu yağ bezesi tedavisinde cerrahi müdahale tek güvenilir yöntemdir. Cerrahi müdahale sonrası doktorun önerilerine dikkat etmek ve pansumanları düzenli olarak yapmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, yağ bezelerinin tekrar oluşmasını önleyebilir. Bunlar arasında:
sayılabilir. |
Elif
04 Haziran 2024 SalıKuyruk sokumunda başlarda küçük şişlik oluştu. Zamanla kocaman bir hal aldı. Doktora gidince kuyruk sokumunda yağ bezesi oluştuğunu söyledi. Tek tedavinin cerrahi müdahale olduğunu dile getirdi. Son zamanlarda yağ bezesi ağrılara neden oluyor. Ayrıca kuyruk dökümü bölgesinde kızarıklık var. Bitkisel bir tedavi yöntemiyle bu hastalıktan kurtulur muyum?
Cevap yazAdmin
04 Haziran 2024 SalıElif hanım, yaşadığınız durumu anlıyorum ve gerçekten rahatsız edici olabilir. Ancak, kuyruk sokumunda oluşan yağ bezeleri genellikle cerrahi müdahale gerektirir. Bitkisel tedaviler bu tür durumlarda yeterli olmayabilir ve hatta durumu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle doktorunuzun tavsiyesine uymanız en doğrusu olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.
Ülküm
04 Haziran 2024 SalıMerhaba. Kuyruk sokumu yağ bezesi cerrahi yöntem uygulanmadan kesinlikle geçen bir durum değildir. Bazı kişiler yağ bezesini patlatarak bu durumdan kurtulmaya çalışsa da kuyruk sokumu yağ bezesinin asıl oluşumu cilt altında gizlenmiş olan kapsülde saklıdır. Yani kısacası kuyruk sokumunda oluşan yağ bezeleri için bitkisel tedavi yöntemleri su anda bulunmamaktadır.
Soru Sor / Yorum Yap